Szuper partifalatötleteket gyűjtöttünk nektek, hogy legyen mivel várni a vendégeket.
Ki zöldségeli, ki nem, ki rak bele főtt tojást, ki nem, valaki ecettel, valaki fűszerpaprikával megszórva fogyasztja. Sem a felhasznált alapanyagokról, sem pedig a fogyasztás módjáról nincs megegyezés, ezért leírjuk a mi kedvencünket, ami bizony elég pőre és kényes az alapanyagra, ami ma a sertés.
Az év utolsó napján sok dolog van, amit az embernek kerülnie kell a hagyományok és a szokások értelmében. Azonban van pár dolog, melyet mindenképp meg kell tenned, vagy meg kell enned ahhoz, hogy az új év jól induljon. Lássuk mik is azok a kötelező fogások, melyeket ilyenkor asztalra kell tenni a nap folyamán bármikor.
A Szilveszteri és Újévi időszak az egyik legbabonásabb időszak az összes közül. Ilyenkor sok mindent szabad volt tenni, sőt volt, amit muszáj és még több minden volt tilos. Ezek egy részét a családok még ma is betartják, ám vannak olyanok melyeket már nem. Lássuk mik is ezek.
Őrülten finom édesség banánnal, csokoládéval és karácsonyi fűszerekkel. A bejgli és a zserbó mellett ilyet is süssetek idén!
Ez a baconfonatba tekert pulykarolád talán az egyik legjobb dolog, ami a pulykával történhet. A pulyka nem éppen arról híres, hogy igazán ízgazdag és szaftos hús lenne, de mi most megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni belőle. Úgy érezzük, hogy sikerült, ugyanis egy nagyon ízes, zöldfűszeres töltelék került belülre, a bacon pedig több ponton is gondoskodik róla, hogy az ízek igazán ki legyenek maxolva. Ehhez már csak hab a tortán a klasszikus gombamártás. Fantasztikus karácsonyi pulykavacsora, ráadásul másnap egy szendvicsbe belepakolva is brutál finom.
Nemcsak a pezsgő lehet ünnepi, hanem annak kínálása is. A pezsgőtorony igazi látványossága lehet a szilveszteri mulatságnak. Hogyan kell felépíteni? Íme!
Majdnem mindig marad egy kis pohár pezsgő az üveg alján, amelyet sajnál az ember kiönteni. nem is kell, készíts belőle ételt.
A francia és a magyar pezsgőn kívül híres az orosz habzó ital is, amelynek története a XVII. században kezdődött.
Különlegességre, de a maga nemében mégis egyszerűre, megszokottra vágysz? Süss palacsintát, és öblítsd le pezsgővel. Tanácstalan vagy, hogy mi legyen az? Megmondjuk!
Készíts otthon vendégeid számára exkluzív pezsgős italt!
Nehéz eligazodni a pezsgők világában, főleg a laikusoknak. Hogyan válasszuk ki a megfelelő pezsgőt? Milyen legyen, édes vagy száraz? Vörös vagy fehér?