Mintegy 10 százalékkal bővül a pulykahús belföldi forgalma decemberben az év többi hónapjához viszonyítva a Magyar Pulykaszövetség szerint, és az exportban is hasonló mértékű növekedésre számít az év utolsó hónapjában
Az Entis nevű finn start-up cég új, zúzott tücskökből és borsófehérjéből készített fehérjeport hozott forgalomba.
A Varga Pincészetnél 2019 novemberétől legnagyobb részben csúcstechnológiájú palackozósoron történik a borok palackba zárása Badacsonyörsön.
Elérkeztünk arra a pontra, hogy Budapest már nem csak gyógyfürdőiről és impozáns épületeiről ismert a külföldiek körében. Az elmúlt években ugyanis egyre nagyobb az érdeklődés a különleges magyar gasztronómia iránt,
Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon szombaton hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb magyar mézét.
Idén is öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely immár hatodik éve díjazza a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros éttermet, szakírót, valamint oktatót.
A 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon szombaton hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb magyar mézét.
Elárverezik a világ legnagyobbjának tartott, magánkézben lévő skótwhisky-gyűjteményét, a több mint 3900 üvegért 7-8 millió fontot (2,7 - 3,1 milliárd forint) várnak.
A magyar vendéglátás és a hazai alapanyagok minőségének jelentős javulását méltatta egyebek mellett Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke a gasztronómiai magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) A
Hajlandó lennél lemondani egy újabb ruhadarabról, egy mozijegyről vagy egy pár csésze kávéról azért, hogy meghívj egy rászorulót karácsonyi ebédre? Nem kerül sokba, mégis sokat ér, hisz ezáltal ünneppé teheted egy nehéz sorsú család ünnepét.
A világ szellemi kulturális örökségének részévé akarja nyilvánítani az eszpresszó kávét Olaszország, amely szerint „az eszpresszó az olasz gasztronómiai kultúra kifejeződése, amely védelmet élvez”.
Remek ötlettel állt elő egy dél-afrikai startup vállalkozás: hogy csökkentsék az óriási mértékű műanyagszennyezést, amelynek jelentős hányadát az élelmiszerek csomagolása és a műanyag tányérok és evőeszközök teszik ki, praktikus, ehető