Jump to content

A legjobb street food helyet keresed?

2018. 11. 26. 18:00

Tíz évig tervezték, végül idén nyitottak meg és máris övék lett a Legjobb Nemzetközi Street Food Hely díja a 2018-as The Hungarian Street Food Awards versenyen. Van tipped, kik ők?

"Az ötlet maga egy amerikai út során jött szembe velünk. Az általunk kínált étel egy stílus, ami Amerikában nagyon kedvelt és népszerű" - emlékszik vissza a kezdetekre Hutás László, a két tulajdonos egyike. "A céget Gáborral alapítottuk, aki az ételeink megálmodója és alkotója, és a professzionális konyhai folyamatokért felel" - mondja László. A 30 négyzetméteres étteremben jelenleg hatan dolgoznak, de László elégedett a cég méretével: legfontosabb számukra, hogy a saját maguk elé tartott mérce magas legyen. 

"A vállalkozásunk működtetése során nagyban hagyatkozunk az érzéseinkre, az ételeinket, a munkatársainkat és az együttműködő partnereinket illetően is. Ez utóbbiakat az alapján választjuk ki, hogy megvan-e az összhang és a bizalom, egy hullámhosszon vagyunk-e és a céljaink elérésében tudjuk-e egymást segíteni az úton. A Bónusz Brigád már az első hetekben megkeresett minket, mi pedig akkor az ismertség növelése céljából elkezdtünk együttműködni, és azóta is folyamatosan találunk kapcsolódási pontot, mely mindkét félnek előnyöket jelent" - mondta a Tölcsibe tulajdonosa.



"A Tölcsibébe gyakorlatilag szó szerint belebotlottam, ugyanis egy sétám során lettem figyelmes a sokatmondó cégérre és a frappáns névre, ezt követően kerestem rá a weben, majd vettem fel a kapcsolatot Lacival egy együttműködés reményében. Mivel jómagam is a minőségi street food rajongója vagyok, így adta magát a személyes "tesztelés" és kóstolás, ahol megbizonyosodtam arról, hogy nem csak az ötlet, de az ízek is zseniálisak" - emlékszik vissza a közös munka indulására Földszin Balázs, a Bónusz Brigád értékesítője.

Nem csak a Bónusz Brigáddal való együttműködést, hanem egy másik fontos pillanatot is hozott az idei év: amikor beneveztek a Street Food Awardsra, az első haza street food megmérettetésre. "Induló cégként nagyon jó lehetőségnek tekintettük ezt a versenyt arra, hogy szélesebb körben megismertessük a márkánkat, egyben szakmai visszajelzést is kapjunk erről az itthon újdonságnak számító koncepcióról és a kezeink között született ételekről. Nagy meglepetésünkre, mivel nem volt a hátunk mögött egy jól bejáratott üzlet és a potenciális vendégeinknek is alig volt még ideje tudomást szerezni rólunk, a versenyt a szakmai zsűri értékelése alapján megnyertük, a Tölcsibe lett az év Legjobb Nemzetközi Street Food helye."



A zsűri tagjai Bánki D. Stella, a Forbes magazin gasztrorovatának vezetője, Papp Regina, a WeLoveBudapest főszerkesztője és Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója voltak. A szakmai zsűri által végzett titkos próbavásárlás döntötte el, hogy a Tölcsibe nyeri a díjat: sikerült egy igazi street food gasztroélményt a vendégek elé varázsolni. "Megreformálni nem akarunk semmit, a célunk, hogy egy jót, jó áron, kellemes környezetben egyen az, aki hozzánk betér. Egyszerűség és nagyszerűség, ezt szeretjük" - mondta Hutás László. "Nagyon rövid idő alatt tettünk nagy ismertségre szert, és ez nem ment volna a Bónusz Brigád nélkül, így ezért telítettség ide vagy oda, továbbra is megtalálhatóak majd a brigádon a bónuszaink." Az eddig eladott 150 bónusz után most egy újabb ajánlatuk található a brigád kínálatában, így kedvezményes áron kipróbálható a Legjobb Nemzetközi Street Food Hely.

"Megfelelő tapasztalatokkal felvértezve terveink között szerepel, hogy további helyszíneken is megjelenjen a Tölcsibe, valamint az étel jellegét kihasználva szeretnénk részt venni a nagyobb fesztiválokon is. Viszont nem sietünk sehová. Ami lehetőség szembe jön, azzal foglalkozunk, de nem törekszünk ész nélkül és mindenáron a mihamarabbi növekedésre" - mondta Hutás László. "Első és legfontosabb, hogy a jelenlegi éttermünkbe betérőket úgy szolgáljuk ki és olyan élményt nyújtsunk nekik, ahogyan mi azt megálmodtuk. Ez a fő feladatunk most."

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)