Magyarországon az ünnepi menü elmaradhatatlan eleme a halászlé, a töltött káposzta és desszertnek, édességnek a különböző ízesítésű bejglik. De vajon milyen ételkülönlegességek kerülnek az ünnepi asztalra más országokban?
Némileg lassult a koronavírus-járvány miatt a magasabb hústartalmú, nem műbélbe töltött, drágább virslik iránti kereslet erősödése; az év végén egyébként hagyományosan az időarányosnál 20-25 százalékkal többet vásárol a lakosság ebből
Évente mintegy 3500 tonna fogy az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, amelynek éves forgalma 7 milliárd forint körül alakul - közölte Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) elnöke
Közelednek a hidegebb, borúsabb hónapok, amikor a mozgás és az egészséges táplálkozás kissé háttérbe szorul, az őszi motivációnkat felváltja a téli bekuckózós lustálkodás.