Jump to content

Egészségesnek hitt, de hízlaló ételek

2015. 08. 11. 12:58

Mit jelent számodra az életmódváltás? Fogyni szeretnél? Vagy a pizza-hamburger–szendvics szentháromságot felváltanád finom és egészséges ételekkel? Ha szeretnél ledobni pár kilót, akkor  a következő ételeket egyelőre felejtsd el!

Sushi

Csak a tisztán halas vagy zöldséges verziókat válaszd, amint extra dolgokat tesznek bele, mint krémsajt, vagy különféle mártogatósokat kínálnak hozzá, azokat inkább hagyd ki. Az úgynevezett sushi rizsnek nagyon magas a keményítőtartalma, ezáltal a szénhidráttartalma is. Azért készítik ilyen rizsből, mert tapadnia kell. Megpróbálhatod barna rizsből, de nem lesz igazán finom, inkább a töltelék kalóriatartalmán és a mennyiségen spórolj. Egy 9 darabos sushitál halszósszal és wasabival a legszigorúbb diétákba is bele kell, hogy férjen, mert kb. 250-300 kalória.

Humusz

A csicseriborsókrém a magas proteintartalma miatt nagyon népszerű szendvicsalap. Zöldséggel mártogatósnak is isteni, viszont egy adag belőle akár 700 kalória is lehet. Ez rengeteg kalória egy étkezésre lebontva. Mártogatás helyett vékonyan kend meg vele a zöldségszeleteket, és ha házilag készíted a krémet, tegyél bele picit több fokhagymát, hogy erőteljesebb legyen az íze.

Granola

A felturbózott müzli isteni, egészséges és laktató reggeli. De ha sokat teszel belőle a tejbe vagy joghurtba, akkor máris egy 500-700 kalóriás reggeli van előtted a tálban. A granola a pirított magoktól, szárított gyümölcsöktől lesz igazán finom, de azért csak mértékkel fogyaszd, ha diétázol!

Szárított/aszalt gyümölcsök

Ahogy már írtuk, a szárított gyümölcsökből kis mennyiség is rengeteg kalóriát tartalmaz, hiszen magas a cukortartalma. Egy marék banánchips 200 kalória, de mikor álltál meg ekkora mennyiségnél? Soha, ugye? És az aszalt áfonyából sem elég csak 10-15 szem, pedig kb. ennyi férne bele egy szigorúbb diétába.