Jump to content

Mire figyeljünk az étteremben?

2015. 09. 01. 11:00

Étterembe járni jó. Kellemes kikapcsolódást, és még a szociális kapcsolatoknak is jót tesz, midezek mellett pedig falhatunk egy jót. De, figyeljünk oda, mit választunk az étlapról!

A kevésbé nívós éttermek, esetleg gyorsétteremnek is minősíthető helyeken érdemes körülnézni, mielőtt ennénk. Nem árt megfigyelni, hogy a gyros, hamburgerhús stb, honnan kerül elő. Nagy tévhit, hogy az emberre rásózzák az olcsóbb helyeken a lejárt ételt. Az étterem sem akarna nagy bírságot fizetni, de okoskodni azért szeretnek, azzal amivel lehet.

A mellékhelyiség állapotáról már sok mindenre lehet következtetni. Ugyan így a felszolgálók öltözetéről, és ápoltságáról is. Az olyan pincéren, akin seb van, vagy esetleg beteg, nem mehet a vendégek közé. Érdemes azt is szemügyre venni, mennyire adnak a tisztaságra a helyen ahova be akarunk ülni. Ha nem jártunk még ott, akkor szemlélődjünk. Bármennyire is furcsának tűnik hasznos. Ha az evőeszközök rászáradt vízfoltosak, biztosak lehetünk benne, hogy nem voltak rendesen áttörölgetve ecettel vagy egyéb természetes fertőtlenítővel, csak a mosás után hagyták megszáradni, ami nem túl higiénikus. Ha a külcsínire legalább adnak, akkor lehet reménykedni, hogy a konyha sem olyan borzasztó.

(A kép forrása: http://www.papannis.com/)