Jump to content

Hűtőbe tenni tilos!

2015. 12. 03. 18:11

Összeállítottunk egy listát olyan ételekről, amelyeket nem szabad hűtőbe tenni, mert vagy a minőségük, vagy az állaguk nem lesz utána jó.

Sütőtök

Ha lehűtjük, az nem tesz jót ennek a zöldségnek. De ha sötét, hűvös helyen tároljuk, akkor sokáig eltartható.

Hagyma

A hagyma állaga jelentősen megváltozhat a hűtés hatására, ezért inkább ezt is hűvös, sötét helyen tartsuk, úgy hetekig eltartható.

Krumpli

A hűtőben tárolt krumpli elveszti az ízét és a elszíneződhet. Hasonlóan az előbbiekhez, inkább hűvös, sötét helyen tartsuk.

Fokhagyma

A fokhagyma megkeseredhet a hűtőben, de ha mégis hűteni szeretnénk, szedjük gerezdekre, tegyük olajba, és úgy rakjuk a hűtőbe.

Banán

A banán hamarabb megbarnul, ha hűtőbe tesszük. Inkább tartsuk a konyhapulton, a szárát befóliázva.