Fűszerek
A sütőtökös lattét adventkor már kipróbáltuk, de azóta is gyakran készítjük sütőtök nélkül, a fűszerkivonatot használva. Aki egyszerűbb verzióban próbálná fűszerezni a kávéját, a következő fűszerekkel teheti a legegyszerűbben:
Fahéj
Nemcsak azért jó, mert izgalmasabb lesz tőle a kávé, hanem azokon is segít, akik megszokták, hogy sok cukrot dobnak a reggeli italukba.A fahéj anélkül tompítja édeskés ízzel a keserűt, hogy kalóriával nehezítene rajta.
Kardamom
Közel-keleten gyakran készítik ezzel a a kávét, ami állítólag valamelyest semlegesíti a koffein stimuláló hatását. Kétféleképpen adhatjuk a kávéhoz: aki otthon darálja a kávéját, egyszerűen dobjon néhány szem kardamomot a darálóba. Aki darált kávéból főz, annak elég a bögrébe dobni egy-két magot, és erre önteni a forró kávét.
Só
Sót adni a kávéhoz nagyon bizarrul hangzik, de egy egészen apró csipetnyi segít tompítani a kávé keserű ízén azok számára, akiket ez túlságosan erős.Ahogy a fűszereket, a sót is daráláskor a legjobb kávészemekhez adni.
Vaj
Talán a sónál is bizarrabb ötletnek hangzik, hogy vajjal gazdagítsuk a reggeli kávénkat. Gyakorlatilag olyan, mintha a reggeli pirítóst rohanósan összevonnánk a kávénkkal, és valóban ez az értelme is a dolognak. A tibeti vajas teából indult az ötlet, ahol azért gazdagítják a zsíros kiegészítővel ezt az italt, hogy plusz energiát biztosítson a napi munkához. Bajnokok reggelijéhez kötelező.