Jump to content

Megvannak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny döntősei

2016. 07. 02. 22:30

A piros gyümölcsös torták taroltak. A júliusi döntőben kiderül, hogy meggyes-málnás, feketeribizlis vagy erdei gyümölcsös torta lesz a győztes idén.

Izgalmas ízkombinációk és a kora nyári gyümölcsök domináltak az idei Magyarország Cukormentes Tortája versenyre nevezett torták első zsűrizésén. Idén a zsűri asztalára többnyire olyan torták kerültek, melyekben domináltak a piros és fekete bogyós gyümölcsök, de kedvelt alapanyag volt a citrom, a csokoládé és a túró is. A cukrászok bátor megoldásokkal is előrukkoltak: akadt a többi között kecskesajtos és bergamottos ízesítésű édesség is.

A verseny első fordulóját Lajosmizsén, a hagyományos Cukrász Juniálison tartották meg. Immáron ötödik alkalommal nevezhettek a cukrászok hozzáadott cukrot nem tartalmazó tortáikkal, melyek az egészségtudatos táplálkozásnak megfelelő alapanyagokból készültek.

A győztes tortát augusztus elején ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatjátok meg először. Ezt követően az ország számos cukrászdája árusítja majd.

A tortákat a korábbi évek gyakorlata szerint összetett szempontrendszer alapján, anonim módon bírálta a zsűri. Fontos volt többek között az összetétel, az alacsony szénhidrát- és kalóriatartalom, az újszerűség, de az íz és a küllem volt a döntő szempont.

A zsűri tagjai, köztük Erős Antónia, Mautner Zsófi és Vadon Jani, a három dobogós kiválasztásakor leginkább a hagyományos ízek és a kreatív megoldások ötvözetét értékelték.

A júliusi döntőben kiderül, hogy meggyes-málnás, feketeribizlis vagy erdei gyümölcsös torta lesz a győztes idén.