Jump to content

2 arany, 7 ezüst, 14 bronz a magyar söröknek

2017. 02. 28. 17:40

Magyarország összesen 23 díjat hozott el a neves Dublin Craft Beer sörversenyről, ezzel egyértelművé vált, hogy a jó borok mellett már a kiváló sörök hazája is lettünk. 

Csütörtökön este 8 órakor volt az Alltech Brews and Food Fair keretén belül meghirdetett európai sörverseny eredményhirdetése, amelyen összesen 23 díjat, köztüka Nagydíjat is Magyarország nyerte. 

Az összesen 370 nevezett sör közül Magyarországról 44 nevezés érkezett 10 sörfőzdétől, így a 23 díjazottalminden második magyar sör helyezést kapott.A 28 fős nemzetközi zsűri pontozása hatalmas elismerése a Magyarországon előállított kisüzemi sörök kiváló minőségének.

A díjátadón részt vett Horváth Péter, Magyarország Nagykövetségének Külgazdasági Attaséja is többek között azért, hogy gratulálhasson a Horizont Sörműves Kft.-nek, amelynek tulajdonosai Saison Witbier sörükkel elnyerték a Nagydíjat, a Dublin Cup-ot.

"Korábban a stoutok uralták ezt a versenyt, ma a legmagasabb minőségi szinteket is megütő, más típusú sörök versengenek a legjobb helyezésekért"- mondta Dr. Gearóid Cahill, a Dublin Craft Beer Cup főbírója és az Alltech Sörfőzési Tudományokkal foglalkozó igazgatója.

Díjazottak:

Aranyérem: 2 db

Horizont - Saison Witbier (Nagydíjas is)
Fűtőház sörfőzde, 327-139 nevű söre

Ezüstérem: 7 db

Fűtőház sörfőzde
Hopfanatic
Hop Top Brewery
Mad Scientists
Mecénás Sörműhely
Synthesis Brewing Co.

Bronzérem: 14 db, az ezüstérmes főzdéken kívül:

Etyeki Sörmanufaktúra
Monyo Brewing co.
RothBeer

(Forrás: gasztrokalandok.hu)