A Komáromi kisleányt a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér van benne, közölte a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.
A Három kívánság a budapesti Nándori Cukrászda műve, amely nem tartalmaz hozzáadott sem cukrot, sem fehér lisztet. Három domináns összetevője a chiamagos-diós mandulapiskóta, a meggy és a darabos túró.
A Szent István-napi kenyér idén a Várhegyi Deres lett. A Kurdy Family Pék Kft. alkotása egy cipó formájú, ropogós búzakenyér, amely egy csipet kukoricával, egyedi metszéssel, friss kovásszal készül, 12 órás érlelelési folyamat eredményeként.
Tavaly a Balatoni habos mogyoró lett az ország tortája, Magyarország cukormentes tortájának pedig a Pöttyös Pannit választották.