Jump to content

Magyar borászati szakbemutatót tartanak Varsóban

2019. 02. 26. 13:53

Magyar borászati szakbemutatót tartanak kedden Varsóban, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) rendezvényén a szervezet által a legutóbbi Országos Borversenyen díjazott borok és pincészetek mutatkoznak be a lengyel üzleti partnerek előtt.

A HNT idén második alkalommal rendezi a varsói üzleti borbemutatót, Hungarian Wines - The Best Of (A magyar borok legjava) címmel.

Síkhegyi Franciska, a HNT munkatársa az MTI-vel közölte, Varsóban idén 29 magyar borászat mutatkozik be, a rendezvényre közel kétszáz résztvevőt várnak a lengyel kereskedők, sommelierek, étterem- és borbár tulajdonosok, valamint a szakújságírók soraiból.

A bemutató programjában szerepel három, a lengyel borszakma elismert képviselői által tartott borászati mesterkurzus is, ezek témái a magyarországi fehérbor-fajták, a kékfrankos szőlőből készíthető borok, valamint a magyar ünnepek és a borkultúra kapcsolata.

A HNT adatai szerint a magyar bortermelők a tavalyi év első tíz hónapjában több mint 2,9 millió liter bort szállítottak Lengyelországba, mintegy 4,4 millió euró értékben - közölte Síkhegyi Franciska.

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)