Jump to content

Zöldségből sem mindegy, mi kerül a tányérba

2019. 04. 30. 09:05

Nem kérdés, hogy a zöldségek elengedhetetlenek a kiegyensúlyozott szervezetért. Ám nem mindegy mit fogyasztunk, és mikor, hiszen néhányuk kellemetlen puffadást, gyomorégést idézhet elő.

Számos tanulmány született már a témával kapcsolatban, ami a zöldségek táplálkozásban betöltött fontos szerepét bizonyítja. A zöldségekben gazdag étrend csökkenti a vérnyomást, ezen felül a szervezet hozzájut a napi szükséges vitaminokhoz ásványi anyagokhoz, antioxidánsokhoz, rostokhoz. Utóbbi jóllakottság érzetet ad, és szinten tartja a koleszterint, és a vércukorszintet. Azonban nem árt ismerni az elfogyasztásra szánt zöldségeket. Ha az alábbi listából hármat legalább minden nap fogyaszt, a szervezete hálás lesz.

Articsóka, spárga, bambuszrügy, zöldbab, babcsíra, kelbimbó, brokkoli, káposzta, sárgarépa, karfiol, zeller, káposztasaláta, uborka, pitypang, padlizsán, kelkáposzta, fehérrépa, gomba, hagyma, paprika, retek, svéd karórépa, saláta, kelbimbó, borsó, mángold, paradicsom, gesztenye, cukkini.

A legjobb ha ezeket organikus ételek eladására szánt boltokból szerzi be, mert úgy garantált a hatékonyság.

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)