Jump to content

Keserűsó, ami visszaadja az alvás élvezetét

2020. 04. 21. 15:05

A keserűsó újra kezd divatba jönni, hála az egészségre gyakorolt jótékony hatásának. Méregtelenít, helyre állíja a szív-és érrendszert, ezen kívül nyugtatja az idegeket, és segíti a jobb alvásminőséget.

A keserűsó azaz epsom só, ősidők óta az ember szolgálatában áll. Egy időre azonban háttérbe szorult, de napjainkban ismét térnyerése figyelhető meg.

A keserű só szinte magnézium-szulfátból áll, aminek köszönhetően az izmokra, és az idegrendszerre remek hatással van. A magnéziumhiány okozta szívritmus-zavar, vérnyomásprobléma, hiperaktivitás, reflux, természetes módon orvosolható az epsom só rendszeres fogyasztásával.

Előnyös tulajdonságai közé sorolható az is, hogy szabályozza a vérnyomást, az inzulintermelődést, és a méregtelenítést is. Segíti a szervezetben lerakódott nehézfémek kiürülését, melyek az optimális működést akadályoznák.

Érdemes heti egyszer egy csésze keserű sóval dúsított forró fürdőt venni, mert ez még jobban fokozz a méregtelenítést, és az izom és ízületi fájdalmak is enyhíthetők vele.

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)