A keserűsó azaz epsom só, ősidők óta az ember szolgálatában áll. Egy időre azonban háttérbe szorult, de napjainkban ismét térnyerése figyelhető meg.
A keserű só szinte magnézium-szulfátból áll, aminek köszönhetően az izmokra, és az idegrendszerre remek hatással van. A magnéziumhiány okozta szívritmus-zavar, vérnyomásprobléma, hiperaktivitás, reflux, természetes módon orvosolható az epsom só rendszeres fogyasztásával.
Előnyös tulajdonságai közé sorolható az is, hogy szabályozza a vérnyomást, az inzulintermelődést, és a méregtelenítést is. Segíti a szervezetben lerakódott nehézfémek kiürülését, melyek az optimális működést akadályoznák.
Érdemes heti egyszer egy csésze keserű sóval dúsított forró fürdőt venni, mert ez még jobban fokozz a méregtelenítést, és az izom és ízületi fájdalmak is enyhíthetők vele.