1. Ahol a robotok szolgálnak fel: Kínában Heilongiiang tartományában, Harbinban jófopa színes robotok szolgálják ki az étterem vendégeit. Az itt dolgozó közel húsz robotot a személyzet programozza be minden egyes rendeléshez, hogy hova vigyék ki a rendelést.

2. Az A380-as repülő: Az étterem egy A380-as repülőgép fedélzetét idézi. Itt a pincérkisasszonyok légi utaskísérőnek vannak öltözve, és egy gomb megnyomásával kérhetőek az asztalunkhoz, melyek ugyancsak a repülőgép székeiről lettek mintázva. A hely rendkívül csendes, a falak fehérek és dekoráció nélküliek.

3. WC az étteremben: Kínában nagy divatja van a mellékhelységet mintázó éttermeknek, annyira, hogy már étteremlánc is épült rájuk. Itt a vendégek vécécsészén ülve fogyaszthatják el az ételeiket, kis vécécsésze formájú tányérkákból.

4. 50 méter magasan: A Dinner in the Sky éttermeiben egy daruval 50m magasba húznak fel egy közel 22 székből és 5 tonnás asztalból álló éttermet. Az étteremlánc közel 15 országban szolgálja ki az extrém vacsorára vágyók kívánságait, többek közt idehaza is.

Ez csak pár darab a nagyon sok és nagyon különféle éttermek közül a világban, melynek többsége Kínában található. Vannak rajzfilmes témájúak, de akadnak, melyek Mao Ce-tung korát idézik. Itt óriási, nyíltterű, vörösre mázolt csarnokokban, hatalmas kerek asztalokat körbeülve rendelhetnek a vendégek. Persze vacsorázhatunk a víz alatt, vagy szexi nővérkék körében, de ha nagyon bátrak vagyunk, akkor akár a horror éttermet is választhatjuk, ahol zombik és holttestek között fogyaszthatjuk el a vacsoránkat.

Forrás és fotó: dailymail.co.uk és travel.spotcoolstuff.com