Jump to content

Magyar étteremről lelkendezik a világhírű sztárséf

2016. 02. 19. 09:12

Guy Savoy, a világ egyik legnagyobb séfje Valentin-napon Budapesten a Costesben vacsorázott. Mikor végzett, annyit mondott: “Amit ma itt ettem, három Michelin-csillagot érdemel.

A híres mester az étkezés után elbeszélgetett a Costes séfjével Palágyi Eszterrel, aki tanácsát kérte, miben kéne még javítania ahhoz, hogy kiérdemeljék a második Michelin-csillagot. Savoy frappánsan válaszolt: "Viccel, kisasszony? Amit ma itt ettem, három Michelin-csillagot érdemel."

Guy Savoynak több étterme van szerte a világban, Párizsban, Las Vegasban is. Nála tanult Gordon Ramsay, aki Savoyt tartja kulináris mentorának. A Párizsban lévő Guy Savoy étterem 2002-ben érdemelte ki a harmadik Michelin-csillagot, majd a brit Restaurant Magazin a világ 50 legjobb étterme közé rangsorolta. A Las Vegas-i étteremnek két Michelin-csillaga van, valamint az AAA Five Diamond Award és a Forbes Five Star Award nyertese, és a világ leghíresebb bor- és borkultúra-magazinja, a Wine Spectator Grand Award birtokosa. A híres mester 2000-ben megkapta a Francia Köztársaság Becsületrendet.