Jump to content

Ahol nem tudod majd eldönteni: a zene a jobb vagy az ételek

2016. 10. 05. 09:34

Gyümölcsragu, kacsamell és érdekes témákról beszélgető művészek? A Café Astoriában a CoolTúra széria első előadásán A Pál utcai fiúk színpadra kerüléséről beszélgetnek, október 7-én.

Egyedülálló programsorozat keretében tálal kulturális csemegéket - válogatott finomságokkal körítve – az idén 102 éves Danubius Hotel Astoria étterme.

A Café Astoria idén már 102 éve fogadja vendégeit a belváros szívében. A mesélő falak mellett azonban nem csak a múltjára lehet büszke, napjainkban is igen közkedvelt a folyamatosan megújulni képes étterem. Októbertől kezdve - elérhető áron - kötetlen programsorozat keretében kivételes kombót kínálnak, amikor a kultúra találkozik a gasztronómiával, és mindennek a márványborítású falak adják a páratlan díszletet.

A Café Astoria CoolTúra szériának első programján október 7-én, Szegvári Katalin beszélget Marton László rendezővel a hamarosan színpadra kerülő A Pál utcai fiúk kapcsán. A folytatásban pedig lesz jazzest, vers és zene találkozása, és a mesék csodálatos világát is megismerhetjük az ősz folyamán.

A beszélgetést kóstolófalatok követik, terítéken lesz - sok más mellett - fűszeres sajtkoktél, almás-mazsolás gyümölcsragu füstölt kacsamellel, vagy panna cotta kardamomos szőlővelővel. 

Az ősz folyamán többször is visszatér a patinás szálló falai közé a CoolTúra: október 28-án Malek Andrea és Kónyai Tibor koncertje, november 26-án Lackfi János és Oláh Kálmán verses-zenés estje várja a közönséget. December 10-én pedig - adventi hangulatban - a mesék csodáiról beszélgethetünk dr. Boldizsár Ildikó meseterapeutával. Mindezeket olvasva valóban elmondhatjuk, hogy a Café Astoria őszi programsorozata tányéron kínálja nekünk a kultúrát.

(Forrás: cafeastoriabudapest.hu)