Jump to content

Természethű borok és ételek a Millenárison

2016. 11. 12. 15:07

Csaknem negyven Kárpát-medencei és külföldi termelő több mint száz természethű bora kóstolható a Mitiszol fesztiválon szombaton a Millenáris parkban, ahol tucatnyi hasonló szellemiségű gasztrokiállító is várja a látogatókat.

A természet- és tájhű gazdálkodásra törekvő, Kárpát-medencei birtokokat tömörítő Terra Hungarica hatodik alkalommal rendezi meg "nagyszabású, mégis emberi léptékű" kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akik érdeklődnek az autentikus, természethű borok és élelmiszerek iránt - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Terra Hungarica 11 borvidéken termelő 30 tagján túl idén már külföldi borászok is kiállítanak Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A több mint száz bor mellett söröket, pálinkákat, gyümölcsleveleket, szörpöket, gyógyteákat és kávét is lehet majd kóstolni az eseményen; a közös nevező a tiszta forrásból, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyag, valamint a szintetikus adalékok nélkül, minimális beavatkozással készült termékek.

A sétáló kóstolóval párhuzamosan nyitott előadások keretében többek között a kenyérsütésről, a kávékészítésről, a sör- és pálinkafőzésről is hallhatnak az érdeklődők.

A fesztivál kiállítói listája a http://mitiszol.hu/mitiszol-fesztival-2016 honlapon találhatók meg.

(Forrás: mitiszol.hu)