Jump to content

A 10 legjobb street food hely Budapesten

2017. 05. 01. 15:42

A klasszikus értelemben vett street food az, amit az utcán menet közben ehetünk meg a kezünkben. Szerencsére az elmúlt években egyre színesebb lett a kínálat ezen a téren a városban – megmutatjuk nektek a legjobbakat!

1. A hamburgerező - Zing Burger

A street food, pláne a hamburger akkor az igazi, ha egy ilyen food truck-nál, állva fogyasztjuk el. Szerencsére a Zing Burger már nem csak egy, hanem kettő ilyen kocsival várja vendégeit a városban és a fesztiválokon. Stabil helyük is van, mégpedig a Király utcában!

2. Húsimádók kedvence: Meat & Sauce

Messzire kerüld el ezt a helyet, ha fogyókúrázol: a marhahúsos szendvicset például összeállítása után még jól meg is mártják egy adag mártásban, ettől lesz igazán szaftos. A mi kedvencünk a halas szendvics remuládmártással, de vannak napi ajánlatok és finom desszertek is!

3. Az olasz gyors – Pizzica

Manapság minden sarkon találhatsz olyan helyet, ahol pizzaszeletet ehetsz, de gyors és autentikus olasz pizzát csak a Pizzicában kaphatsz! Ha nem sietős a dolgod, érdemes egy pillanatra megpihenni náluk, ugyanis a falakon magyar képzőművészek alkotásait találod.

4. Fantáziadús szendvicsek - Budapest Bagel

Zsályás nyúlcomb bagelben, ugye milyen jól hangzik? Akkor feltétlenül a Budapest Bagel felé vedd az irányt, ahol a srácok nem csak egyszer álltak sorba, amikor a kreativitást osztották.

5. Jegyeket, bérleteket, ringeket! - Budapest Bakering

Alig néhány hete tűntek fel a városban ezek a buszokra, villamosokra emlékeztető kis kocsik, melyek kivételes ringekkel (bagelre emlékeztető, édes vagy sós tölteléket rejtő péksütikkel) lepik meg az éhező városiakat. Azt, hogy mikor és hol bukkannak fel, weboldalukon csekkolhatod!

6. Közel-keleti finomságok, gyorsan - Ricsi’s World’s Jewish Street Food

Ricsi külföldről hazaérve nyitott saját helyet a VII. kerületben, ahol a zsidó konyha remekeit ülteti át street food formátumba, kis kozmopolita beütéssel. Barátfüle-rajongóknak külön ajánljuk!

7. Ázsiai ízek - Ramenka

Másnaposságra a legjobb ez a tésztával, friss zöldségekkel teli, erős húsleves! Ha nemcsak a belbecs érdekel, hanem a külcsín is, akkor jól nézd meg a tálat is, amiből kanalazol – pálcikázol: a tányérok egy magyar márka, a Kezemura kézzel készült darabjai!

8. Az izgalmas deli - Pistabá

Egy kis New York, egy kis mindenmás: pastrami és gőzburger a belvárosban! Ki ne hagyd az aznapi levest, a választékból az egyik mindig laktóz- és gluténmentes.

9. A klassz talponálló - Faszaladé

Egy nem mindennapi névvel megálmodott kolbászozó, igazi ínyenc újdonságokkal. Ettél valaha pisztáciás vagy csirkés kolbászt? Netalán velős rántottát? Itt megteheted!

10. Minden egy helyen - Karaván

Ha igazi foodie vagy, akkor kihagyhatatlan hely neked a Karaván, a Kazinczy utca street food udvara, ahol egy helyen kóstolhatsz hamburgert, grillezett sajtot, mangalicatarját – vagy amit csak akarsz!

 

(Forrás: gasztrokalandok.hu)