Jump to content

Fánkfesztivált rendeznek Pilisszentkereszten

2018. 01. 13. 14:13

Fánkfesztivált rendeznek február 10-én Pilisszentkereszten, ahol koncertekkel, sportbemutatóval, vetélkedővel és fánkbemutatóval is várják a közönséget.

A farsangi népszokásokat felelevenítő programsorozat a helyi katolikus templomban szlovák nyelvű szentmisével kezdődik. A télbúcsúztató farsangi program részeként egy rudat húzó lovas szekér baktat át a falun, a rúd végén vízszintes helyzetben kocsikerék forog, amelyre népviseletbe öltözött bábukat kötöznek. A lovak menetének ütemére a figurák táncoló párként keringenek majd végig a főúton - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint kiemelték, az egész napos fesztiválon minden korosztály számára sokszínű programokat kínálnak a Pilisi Szlovákok Központjában. Lesz kirakodóvásár, folklór műsor, jótékonysági fánkárverés, fellép Zoltán Erika, a Partizán Néptánccsoport Szlovákiából és virtuóz harmonika művészek adnak koncertet. 

A fánkevőversenyen a legfalánkabb résztvevőt díjjal jutalmazzák. A programok között lufi hajtogatás, sakk szimultán, arcfestés, fánkbemutató, fánkvásár, sportbemutató, tombola és játszóház is szerepel.

(Forrás: MTI)