Jump to content

Hol leled a leghangulatosabb kávézót?

2018. 10. 26. 14:50

A Gastro&Hotel Design Award ismét gazdára talált, méghozzá a Radisson Blu Béke Hotel képében. Budapest három kategóriában is elismerést szerzett az idei Gastro&Hotel Design Award versenyen. Lássuk, hol érdemes elkortyolni egy finom italt a design jegyében. 

 

 

A hotel Zsolnay Kávéháza nyerte a PPH Media idei rangos Gastro&Hotel Design elismerését: az Év Gastrodesign Kávézója A díjat, a Tradíció és a Megújulás jegyében. A szálloda 105 éves történelmét jelképező Haranghy kupola az év hoteldesign kiegészítőjeként kapott döntős elismerést.

Emellett az összesen több mint 80 pályázat között végül két 5 csillagos hotel mellett a döntőbe jutott a szálloda Executive lakoszálya is. A Radisson BluPrint design koncepciója alapján elkészült Executive lakosztály, mint ahogyan a Zsolnay Kávéház is, Nathalie Rottenburg madridi belsőépítész munkája.

A tradíció és megújulás egysége lenyűgözte a nemzetközi zsűrit.

A szálloda nagy része és a teljes Zsolnay Kávéház megújult idén tavasszal. A szálloda 105 éves történelmi hagyományai és az épület adottságai a zsűri véleménye alapján harmonikus egységet alkotnak az új belső terekkel. A Zsolnay Kávéház Teréz körúti bejáratánál helyet kapott emblematikus Haranghy kupola és a Lakosztályok otthonos és nagypolgári eleganciát tükröző enteriőrje is erről tanúskodik.

A Nathalie Rottenburg által tervezett közösségi terek több különlegességet is tartogattak a zsűri számára: kényelmes kávéházi fotelek, kandalló, találkozásoknak helyet adó elegáns környezet és az újonnan megálmodott hosszú, nyitott bárpult egységes teret alkot megőrizve a kávéház otthonos légkörét. Nagy hangsúlyt fektettek a bútorok kiválasztására, és a harmonizáló színvilágot a gondosan kiválasztott fotelek változatossága, a különböző hangulatokat kínáló asztalok együttese színesíti.

A Radisson brand által kifejlesztett BluPrint design előírásai ergonomikus bútorokkal, antiallergén padlóburkolattal, a prezentációk TV képernyőre történő kivetítését is lehetővé tevő szobai multi-technológiával, fürdőszobai médiahangszórókkal, kiváló alvásminőséget garantáló matraccal és ágyneműgarnitúrával, exkluzív Nespresso kínálattal, antiallergén fürdőszobai bekészítésekkel a szobák multifunkcionális használatát és a vendégek kényelmét tartja szem előtt. Az Executive lakosztály szofisztikált eleganciája, és a panoráma igazán maradandó élményt garantál.

Danubius Hotels Group szállodái közül szintén díjjal gazdagodott a Hilton Budapest, amelynek megújult saroklakosztályát ismerték el „Az év HotelDesign lakosztálya” címmel. A Danubius Hotel Helia Yellow Bistro & Barja „Az év Gastrodesign bárja/pub-ja” kategória döntőjébe jutott, az itt megújult lobby pedig „Az év HotelDesign lobbyja” kategória legjobbjai közé került.

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)