A perui Saqra étterem, méltán kiérdemelte a helyét a listán, ugyanis a berendezéstől kezdve, minden eszköz és tárgy újrahasznosított anyagból van. Az ételek szezonálisak, ez biztosítja, hogy mindig friss hozzávalókból készüljenek a fogások. Viszont a mártások és fűszerek szerte a nagyvilágból származnak, az amúgy tradicionális hagyományokat követő étteremben.
A Londonban található Acorn House-ra keresztelt étterem a fentihez hasonlóan, szintén csak szezonális fogásokat kínál, viszont a hozzávalóit csak bio gazdaságokból és „fair trade” farmokról szerzik. Ez az étterem abszolút bio, újrahasznosít mindent és még a szállításhoz is biodízel autót használ. Ezen felül a zöld életmód oktatását is kínálja az oda látogató fiatalok számára.
A thaiföldi Soneva Kiri sem lóg ki a sorból. Még annyit tesz hozzá, hogy a pálmafák alatt költhetjük el ebédünket, amelyet az étterem saját biokertjében termeltekből készítettek.
A Grey Plume négy csillagos étterem Nebraskában található és büszkén viseli a leg környezetbarát étterem címét. A feltálalt ételek helyi bio gazdaságokból származnak és mindig frissek.
A lista utolsója a Narisawa étterem, mely Japánban található. Ők tradicionális ételeket kínálnak, természetesen organikus hozzávalókból.