Jump to content

A világ első DIY éttermének megoldása a vírusra

2021. 12. 08. 10:41

A cégeket talán még inkább próbára tette a home office világa, hiszen a korlátozásokkal nemcsak a személyes találkozásokról, de az együttműködést elősegítő csapatépítésről is le kellett mondani. A Budapest Makery a pandémia alatt is megtalálta a módját annak, hogyan találkozhatnak egymással és csapatépíthetnek a munkatársak. Ráadásul a karácsonyi ajándékvásárlásra is van javaslatuk.

 

Az utóbbi időben a home office-t még annál is többször kellett igénybe vennünk, mint szerettük volna – ráadásul a pandémia alatt megannyi programlehetőségtől kellett elbúcsúznunk. A Budapest Makery a járványhelyzet miatt sorra meghiúsuló csapatépítő tréningek és céges vacsorák kapcsán – a kihívásban lehetőséget látva – egy mindkét fél számára sikeresen működő modellel állt elő: az online térben hozta össze a kisebb-nagyobb létszámú csapatokat, hogy a lezárások idején se maradjanak élmények nélkül a munkavállalók.

A metódus egyszerű, a Makery Delivery szolgáltatása a munkatársak otthonába szállítja a társasági élményt: az egyénileg kiválasztható receptekhez tartozó magas minőségű hozzávalókat kimérve kapják meg a résztvevők, a főzésnek pedig csakis a mókás része „hárul” rájuk – így alakul át a teljes folyamat egy kreatív társasági eseménnyé. A közös főzést szakavatott hostok segítik, akik ügyesen terelgetik a csapattagokat, egyensúlyt tartva a tanulás és a szórakozás között, így garantálva nemcsak a főzés sikerességét, de a jó hangulatot is a speciálisan erre a helyzetre összeválogatott trükkökkel, feladatokkal, kérdésekkel. Az ételek elkészítéséhez ráadásul nincs szükség olyan eszközre, ami ne lenne megtalálható bármelyik háztartásban.

A Makery főzés lényege, hogy a társaság minden tagja 20-25 perc alatt játszi könnyedséggel készítheti el az ínycsiklandozó fogásokat; így akár egy passion fruitos, mogyoró grillázsos tiramisu, vagy egy marhahúsos, üvegtésztás keleties húsleves, de akár egy baconbe göngyölt rozmaringos, cukkinis lazacnyárs elkészítése sem okoz gondot senkinek. 

A Budapest Makery, a világ első DIY étterme, ami számtalan csapatépítő eseménynek adott márt otthont. A Makery Delivery szolgáltatás a vírus okozta nehéz napokban rengeteg online céges csapatépítőt dobott fel. Ha a munkatársaknak már elegük van a magányos pizzázásokból vagy az egész napot kitöltő meetingekből, jól jön, ha a kollégáikkal nemcsak a munkában, hanem végre egy közös kikapcsolódásban is részt vehetnek. A Makery Online Team Building szolgáltatás a weben keresztül biztosít lehetőséget arra, hogy a csapattagok, munkatársak együtt főzzenek, így akár több száz fős országos csapatépítők is létrejöhetnek. Eddig már több ezer fogás készült el a Makery szervezte eseményeken, közel 50 cég, köztük Magyarország leginnovatívabb vállalatai építették a kollégák közötti koherenciát.

A Makery nem feledkezett meg az ünnepekről sem, hiszen karácsony közeledtével igazi kihívást jelent, hogy megtaláljuk a megfelelő ajándékot. A fenntarthatóság szempontját is figyelembe véve a Makery tárgyak helyett élményeket ajándékoz. A Makery ajándékcsomagja lehetővé teszi, hogy az ajándékozó az ajándékutalványokat tetszőleges időpontra és a legkülönfélébb fogásokra váltsa meg. Mindössze egyetlen dolog fix: a maradandó, játékos közös gasztro élmény.

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)