Jump to content

Megvan az év legfinomabb diós bejglije

2021. 12. 20. 10:53

Elkezdődött az idei advent és ezzel együtt a karácsonyi sütik időszaka is. Az ünnep közeledtét jól jelzi, hogy a Magyar Cukrász Ipartestület eredményt hirdetett az Év Bejglije rangos szakmai megmérettetésen. Diós kategóriában a Trattoria di Sophia bejglije lett a legjobb, amit Simon Andrea, cukrászmester készített el.

Az Év Bejglije verseny hasonlóan a minőségre helyezi a hangsúlyt, mint az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek. Az eseménnyel a Magyar Cukrász Ipartestület szeretné felhívni a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült karácsonyi süteményekre, hogy így népszerűsítsék a kézműves bejglit a minőséget kereső fogyasztók körében.

Az ipartestület közlése szerint a 2021-es versenyre olyan termékekkel nevezhettek a cukrászdák, amelyek megfelelnek a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírásának, mivel köztudott, hogy a bejgli a Magyar Élelmiszerkönyvben „védett” termékként szerepel.

A tavalyi évhez hasonlóan, amikor először rendezték meg a versenyt, idén is kategóriánként háromfős zsűri értékelte a munkákat, a három kategóriában összesen 56 bejglit kóstoltak és értékeltek a zsűri tagjai.

„A diós kategóriában indultunk, mert, amikor ez a bejglink elkészült valahogy éreztük a receptúra alapján, hogy nagyon jól sikerült” – mesélte Záhonyi Alexandra, a Trattoria di Sophia üzletvezetője, aki szerint azért is különösen nagy elismerés ez számukra, mert június óta vannak piacon.

A zsűri tagjai voltak – többek között – Auguszt József cukrászmester, a Fény utcai Auguszt Cukrászda tulajdonosa, Karl Zsolt cukrászmester, a dunaharaszti Karl Cukrászda tulajdonosa, a tavalyi verseny többszörös díjazottja, valamint Nándori László cukrászmester, a budapesti Nándori Cukrászda tulajdonosa.

Duplán elismerés, hogy a zsűriben ilyen nagynevű cukrászmesterek foglaltak helyet. Ha keresnénk a diós bejglink titkát azt mondanám, hogy az a különlegessége, hogy mi csináltuk. De a titok másik része, hogy prémium alapanyagokkal dolgozunk, ami igazán megbízható minőséget ad” – mondta Záhonyi Alexandra.

Simon Andrea, cukrászmester diós bejgliéjére mostantól kikerült az Év Bejglije felirat, amit a Trattoria di Sophiában személyesen, vagy online rendeléssel is be lehet szerezni. Az üzletvezető szerint az alapanyagok berendelve, és felkészültek a rohamra.

Hagyományos diós kategória első három helyezése:

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia – Budapest
  • Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda – Székesfehérvár
  • Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki –Lajosmizse
 
(Forrás: gasztrokalandok.co.hu;hirado.hu | Kép: hirado.hu)