A közlemény szerint Varga Ádám CASINO nevű aranyérmes tányérdesszertjének díszítése és színvilága megidézi a kaszinók színességét, bohémságát. A desszertbe Széchenyi István kedvelt alapanyagai kerültek: csokoládé, kávé, szilva és gyógynövénylikőr.
A protokolldesszert kategória győztese a rozmaringos szatmári szilvás bonbon lett, Dienes Andrea cukrászmester alkotása.
Mindkét kategóriagyőztes desszert a Gróf Széchenyi Család Alapítvány hozzájárulásával és támogatásával használhatja a Széchenyi nevet.
A pályázatra érkezett 27 alkotásban megjelentek a nemzeti értékek, a hungarikumok és olyan alapanyagok, mint a rozmaring, a kamilla, az akácvirág, a Tokaji Aszú, az Egri Bikavér, a füstölt fűszerpaprika vagy a homoki szarvasgomba. A gyümölcsök közül idén a fürtös meggyé, a szatmári szilváé és a sárgabaracké volt a főszerep.
A Magyar Cukrász Ipartestület, a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gróf Széchenyi Család Alapítvány közös desszertpályázatának célja a magas szintű állami, diplomáciai és üzleti protokollalkalmak során kínálható, egyedi tányér- és protokollajándékként csomagolható desszert létrehozása volt. A pályázatra olyan cukrászati alkotásokat vártak, amelyek alapvetően magyar alapanyagokból állnak, Magyarországhoz köthetők, de a kiírók javasolták Széchenyi István kedvelt alapanyagainak felhasználását is.
A verseny fővédnöke Nagy István agrárminiszter volt.