Jump to content

Készíts málnaszörpöt - főzés nélkül

2015. 07. 15. 17:35

Készülhet szörp hidegen, főzés nélkül? Bizonyítjuk, hogy nagyon is. Ez a fantasztikusan finom málnaszörp amellett, hogy egyszerűen elkészíthető, a gyümölcs ízét, zamatát és a vitaminokat is megtartja. Próbáld ki, megéri.

Gondoltad volna, hogy készülhet házi málnaszörp főzés nélkül? Pedig így van! Ez a recept abban is különleges, hogy megtartja a málna egyedien zamatos ízét, illatát és magas vitamintartalmát. Könnyen elkészíthető házi málnaszörpünk a kedvenc nyári frissítőd lesz.

Másfél kiló málnához 60 dkg cukorral számolj. A főzés nélküli házi málnaszörphöz folyóvíz alatt jól öblítsd át a kizárólag egészséges gyümölcsöt, majd burgonyanyomóval törd össze. Apró lyukú, lehetőleg műanyag szűrőben csöpögtesd át az összetört gyümölcs levét, a málnavelőt pedig addig passzírozd kevergetve, amíg szinte csak a magok maradnak a szűrőben. A magokat dobd ki.

Keverd a leszűrt málnához a cukrot, valamint adj hozzá étkezési citromsavat a használati útmutatójában javasoltak szerint.

Nagyon alaposan kimosott üvegekbe töltsd a szörpöt, jól zárd le, hűvös helyen tárold. Főzés nélküli málnaszörpödet hígíthatod szódával, ásványvízzel, ízesítheted mentával, citrommal, a nyári kánikula legízletesebb frissítőjét fogyasztva.