A gyömbérből készült szörpöt nemcsak szódával hígíthatjuk, ízesíthetünk vele fagyit, pezsgőt, de még fehér fröccsel is kipróbálhatjuk.
Hozzávalók:
- kb. 20 dkg gyömbér
- 750 ml víz
- 1-2 nagy citrom
- 1 kg barna cukor
A gyömbért hámozzuk meg. Aprítsuk fel kis darabokra vagy reszeljük le. Ha reszeljük, akkor később intenzívebb, kicsit csípős lesz a szörp íze. Adjuk a gyömbért a vízhez, és forraljuk fel. Forrás után, lassú tűzön kb. 30 percig főzzük. Szűrjük le, ne maradjanak a gyömbérlében darabok.
Nyomjuk ki a citrom levét, szűrjük át, majd a cukorral együtt adjuk a gyömbér levéhez. Addig melegítsük, ameddig a cukor teljesen el nem olvadt. Még forrón töltsük a gyömbérszörpöt üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.