Ez a paleo Bourbon-vaníliás fagylalt szinte bármilyen diétába könnyedén beilleszthető. Tej-, cukor- és lisztmentes, egészséges, ráadásul elképesztően finom. Próbáld ki te is a receptet.
HozzávalóK
- 5 dl sűrűbb kókusztej
- 3 tojássárgája
- 8 evőkanál kókusz- vagy nyírfacukor
- 1 bourbonvanília vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
A tojássárgákat botmixerrel vagy robotgéppel közepes sebességen keverd habosra a cukorral. Tűzálló edénybe öntsd a kókusztejet, és lassú tűzön kezdd el melegíteni. Kapard a kókusztejbe a vanília belsejét, vagy öntsd hozzá a vaníliaaromát, majd állandó kevergetés mellett a cukros tojássárgákat is.
A bourbonvanília-fagylaltot forralásig melegítsd, amint felrottyant, vedd le a tűzről. Kevergesd még néhány percig. Nagyon fontos, hogy ne maradjon csomós.
Miután szobahőmérsékletre hűlt a paleo bourbonvanília-fagyi, tedd legalább 2 órára a mélyhűtőbe.
Fagylaltos tálkákban gyümölccsel, kókusztejszínnel kínálhatod.
Forrás és fotó: paleo.gaszto.hu