Jump to content

Készíts mennyei paleo bourbonvanília-fagyit

2015. 07. 17. 17:17

Imádod a fagylaltot, de laktózérzékenységed miatt nem ehetsz? Esetleg diétázol, ezért kell lemondanod az édességről? Megoldás számodra is létezik: például ez a mennyei bourbonvanília-fagyi paleo módra.

Ez a paleo Bourbon-vaníliás fagylalt szinte bármilyen diétába könnyedén beilleszthető. Tej-, cukor- és lisztmentes, egészséges, ráadásul elképesztően finom. Próbáld ki te is a receptet.

HozzávalóK

  • 5 dl sűrűbb kókusztej
  • 3 tojássárgája
  • 8 evőkanál kókusz- vagy nyírfacukor
  • 1 bourbonvanília vagy 1 teáskanál vaníliaaroma

A tojássárgákat botmixerrel vagy robotgéppel közepes sebességen keverd habosra a cukorral. Tűzálló edénybe öntsd a kókusztejet, és lassú tűzön kezdd el melegíteni. Kapard a kókusztejbe a vanília belsejét, vagy öntsd hozzá a vaníliaaromát, majd állandó kevergetés mellett a cukros tojássárgákat is.

A bourbonvanília-fagylaltot forralásig melegítsd, amint felrottyant, vedd le a tűzről. Kevergesd még néhány percig. Nagyon fontos, hogy ne maradjon csomós.

Miután szobahőmérsékletre hűlt a paleo bourbonvanília-fagyi, tedd legalább 2 órára a mélyhűtőbe.

Fagylaltos tálkákban gyümölccsel, kókusztejszínnel kínálhatod.

Forrás és fotó: paleo.gaszto.hu