Aztán szépen lassan összegyűjtöttem itthon mindenféle fűszert, van egy szekrényem, amit már alig tudok becsukni. Így a múltkori bulira végre kikísérletezhettem a saját változatomat. Annyira felhígítottam, hogy az este végén is „szalonképes” legyek, és inkább a fűszerek domináljanak, de aki jobban bírja, annak nem kell. Legközelebb a kicsiknek való változat következik.
Hozzávalók 6 főre:
- 1 üveg (7 dl) vörösbor
- 1 üveg rozé
- 1,5 l víz
- 3 db csillagánizs
- 2 db kisebb fahéjrúd
- Cukor ízlés szerint
- 2 tk szárított narancsvirág (elhagyható)
- 1 narancs1 rúd vanília hosszában kettévágva
- 1 tk egész szegfűszeg
- Negyed szerecsendió reszelve
A borokat a vízzel egy lábasba öntjük, beleszórjuk a fűszereket. A narancs héjának a felét levágjuk, de a fehér rész ne kerüljön bele. Ezt is a lábasba tesszük, a narancsot is belefacsarjuk. Melegíteni kezdjük, mielőtt elérjük a forráspontot, takarékra vesszük a lángot. Nem szabad felforrnia, különben elpárolog az alkohol.
Így hagyjuk kb. fél órát, majd becukrozzuk, amennyire édesre akarjuk. Elkeverjük, fogyaszthatjuk is.