Jump to content

A tökéletes forralt bor titka

2015. 10. 06. 21:05

Csípős hidegben nincs is ennél jobb! Bevallom, volt idő, mikor én is zacskós forraltbor-fűszerkeveréket vettem.

Aztán szépen lassan összegyűjtöttem itthon mindenféle fűszert, van egy szekrényem, amit már alig tudok becsukni. Így a múltkori bulira végre kikísérletezhettem a saját változatomat. Annyira felhígítottam, hogy az este végén is „szalonképes” legyek, és inkább a fűszerek domináljanak, de aki jobban bírja, annak nem kell. Legközelebb a kicsiknek való változat következik.

Hozzávalók 6 főre:

  • 1 üveg (7 dl) vörösbor
  • 1 üveg rozé
  • 1,5 l víz
  • 3 db csillagánizs
  • 2 db kisebb fahéjrúd
  • Cukor ízlés szerint
  • 2 tk szárított narancsvirág (elhagyható)
  • 1 narancs1 rúd vanília hosszában kettévágva
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • Negyed szerecsendió reszelve

A borokat a vízzel egy lábasba öntjük, beleszórjuk a fűszereket. A narancs héjának a felét levágjuk, de a fehér rész ne kerüljön bele. Ezt is a lábasba tesszük, a narancsot is belefacsarjuk. Melegíteni kezdjük, mielőtt elérjük a forráspontot, takarékra vesszük a lángot. Nem szabad felforrnia, különben elpárolog az alkohol.

Így hagyjuk kb. fél órát, majd becukrozzuk, amennyire édesre akarjuk. Elkeverjük, fogyaszthatjuk is.