Jump to content

Így készül a házi pizzatészta

2016. 01. 08. 14:54

Pizzát sütni nem különösebben bonyolult feladat. Akkor meg főként nem, ha kipróbálod a tökéletes házi készítésű pizzatészta receptjét.

Mutatjuk hozzá a tökéletes pizzatésztareceptet. Elronthatatlan, istenien finom. Kövesd a leírást, mellyel olyan sikered lesz, hogy eszedbe sem jut többé pizzát rendelni, hanem inkább ezt a pizzareceptet veszed elő újra és újra.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só

Szitáld tálba a lisztet, keverd el benne a sót, a cukrot, öntsd hozzá a langyos vízben feloldott élesztőt és az olajat. Alaposan gyúrd össze. Robotgéppel vagy a kezeddel gyúrd, dagaszd a tésztát legalább 15 percig vagy addig, amíg a pizzatészta összeáll és már nem ragad.

A tészta állaga akkor a legjobb, ha miután egy darabját megfogod, nem szakad el, de súlyánál fogva megnyúlik. A tésztát konyharuhával takard le, és hagyd kelni két órán át. Miután a kétszeresére dagadt, gyúrd át ismét.

Nyújtsd kerekre és helyezd olívaolajjal kikent pizzasütőtálba. A pizzatészta széleit húzd fel a serpenyő oldalára.