Jump to content

3 édes ajándék, aminek egy gurman sem áll ellen

2018. 12. 18. 17:05

Szeretnél az utolsó pillanatban is valami igazán kedveset és jót ajándékozni? Készíts valami egyszerű és gyors meglepetést az alábbi ötletek alapján!

1. Téli ajándékkosár

Bélelj ki egy fonott kosarat szép vászon anyaggal, és pakold tele az ajándékozottodat kedvenc csemegéivel és finomságaival. Készíts borsmenta testradírt 2 csésze barnacukorból, néhány csepp borsmenta illóolajból, néhány kanál mandula olajból. Keverd el a mixet, majd adagold befőttesüvegbe, melyet szépen feldíszítve már tehetsz is bele a kosárba. Dobjál hozzá néhány kellemes, téli napokra tökéletes kozmetikai cuccokat, szappant, arcmaszkot vagy fürdőgolyót. Mehet még bele egy pihepuha és meleg frottírzokni és a kedvenc csokis kekszed becsomagolva. A kosár pedig megtelik olyan dolgokkal, melyek segítenek túlélni egy hideg téli napot.

2. Mézeskalács

Egyszerű recept, szinte elronthatatlan édesség a mézeskalács, mely ráadásul sokáig eláll és mesés illatúvá teszi saját, és ajándékozottad otthonát is. Készíts néhány szépen díszített mézeskalács formát, csomagold celofánba és díszítsd szalaggal. Egyszerű, de mennyei ajándék!

3. Forró csoki készlet

Vásárolj vagy fess egy kedves, ünnepi bögrét, melybe külön-külön celofánba csamagolt forró csoki összetevőket rejts. Csomagolj egy kis kakaóport, egy kevés pillecukrot, és donj hozzá még egy kis csokit, bonbont vagy nyalókát. Pillanatok alatt összedobhatsz egy olyan ünnepi ajándékot, melyet imádni fog az, akinek adod!

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu;tizeslista.co.hu | Kép: pixabay.com)