Jump to content

Olasz tésztára vágysz? Így készítsd!

2020. 05. 15. 19:05

Összetapad, túlfől, ízetlen lesz? A magyar konyha nem a tésztára van berendezkedve, de az évszázadok során igenis megkedveltük a tradicionálisan olasz ételt. Épp ezért eláruljuk, hogy milyen és hogy készül a tökéletes tészta. Egy világhírű olasz séf volt segítségünkre ebben.

Tésztából sosem elég. Nem lehet ráunni, nem beszélve arról, hogy az olcsó ebédek közé sorolható, ami a hónap végén igen áldásos tulajdonsága, sőt ezerféleképp elkészíthető. Viszont sokszor nem épp olyan lesz a végeredmény, mint amire számítottunk.

Tésztafőzés, olasz módra

Noha nem tűnik nagy ördöngösségnek kifőzni egy zacskó tésztát, valójában mégis az. De végre valahára egy olasz séf pontosan feltárta, mennyi ideig kell főzni a tésztát, és a tökéletes tészta titkát is elárulta.

Mario Batali, az olasz konyha specialistája, aki jelenleg New York lakosait csábítja tésztás élvezetekre, azt mondta a Dailymailnek, hogy egy perccel kevesebb ideig kell főzni a tésztát, mint ami a csomagon szerepe, ha tökéletes végeredményt szeretnénk kapni, már ami a tésztát illeti.

A mesteri tészta és szósz párosításhoz soha nem szabad csak egyiket a másik tetejére tenni és összekeverni. A New York-i séf azt tanácsolta, hogy a kész tésztához adjuk hozzá a szószt és 40 másodpercig főzzük össze a kettőt. „Elolvastam, amit a tészta csomagolása írt. Az elkészítési időből pontosan egy percet lefaragtam, majd hozzáadtam plusz negyven másodpercet, amíg összefőztem a szósszal. Ha így készíted a tésztát, bármivel finom lesz”- tette hozzá a séf. „Sok nemzet túfőzi a tésztát, de ha az elkészítési időből egy percet lehagyunk, és maximum 20 másodperccel főzzük tovább, akkor kívül ropogós, belül puha tésztát kapunk. ”

Sajnos arról nem szólt a fáma, hogy mennyi vízben és só-olaj arányban főzzük, de szintén egy olasz szakmabeli mondta azt, hogy a tévhitekkel ellentétben nem szabad olajat adni a tésztához, mert akkor nem tapad rá a szósz megfelelően.

Tárold designosan

A főzésen túl a tészta tárolásáról sem árt szólni egy-két szót. Pontosabban a designos tárolásáról. Mit szólnál egy menő mágneses tárolóhoz?

A konyhában mindig helyhiánnyal küzdesz? Íme egy praktikus és szenzációs ötlet tárolásra: fali konyhaszekrény aljára helyezhető mágneses befőttesüvegek, melyekben tésztát, müzlit, de akár fűszereket is tárolhatsz.

A projekt nem túl bonyolult: szerezz be egy rozsdamentes acél lapot, melyet a fali konyhaszekrény alsó részére szögelhetsz vagy ragaszthatsz. Aztán már csak a befőttesüvegek, és erős mágnesek vannak hátra. Részletes útmutatásért kattints ide!

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)