A tésztához:
- 100 g búzaliszt
- 50 g vaj
- 30 g porcukor
- kevéske tej
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- mogyorókrém vagy nutella, ízlés szerint
Kellék:
- fa nyárspálca
Elkészítése:
Első lépésként a lisztet, a vajat és a porcukrot alaposan összegyúrjuk egy tálban, miközben néhány csepp tejjel nedvesítjük, hogy a tészte ne váljon ragadóssá. Ha a tészte kész, fél órára tegyük a hűtőbe, hagy pihenjen.
Miután letelt az idő, a tészta újra a meglisztezett nyújtódeszkán találja magát, a mi dolgunk pedig az, hogy kb. 2-3 mm-es magasságúra nyújtsuk ki. Ezután pogácsaszaggatóval (lehetőleg közepes méretűvel) vagy annak hiányában pohárral, szaggassunk ki annyi kört, amennyit csak tudunk. Minél több kiszaggatott kör, annyi süti.
A kész korongogra fektessük rá a pálcikákat, majd mindegyik tésztadarabot ízesítsük nutállával, aztán formáljunk belőle golyót. A külső részre is mehet a nutella. Ezután kenjük meg egy kicsit tojással, majd villával nyomkodjuk le mindegyik szélét.
170 C-os, előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük őket, és díszítésnek egy kis porcukor mehet a tetejére.