Keserű kakaós jegeskávé
Alapanyagok – személyenként:
- 1 presszókávé
- 1 dl tej
- 1 teáskanál keserű kakaópor
- cukor - ízlés szerint
- a tálaláshoz habtejszín
A kávét lefőzöm, és hagyom kihűlni. A kakaóporból és a tejből egy kis lábosban, alacsony lángon, kevergetve sűrű kakaót főzök, ízlés szerint cukrozom. A kávéhoz öntöm, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap frissen vert, lágy tejszínhabbal iszom – vagy anélkül.
Caffè shakerato
Alapanyagok:
- 1 adag presszókávé
- cukor ízlés szerint
- jég
A kávét megfőzöm, ha kell, cukrozom, míg meleg. Egy befőttesüveget a háromnegyedéig töltök jéggel. Ráöntöm a kávét, rácsavarom az üveg fedelét, és jó néhány percig rázom. Pohárba öntöm úgy, hogy a jeget a befőttesüvegben hagyom. Azonnal elfogyasztom, mert a hab elillan!