Jump to content

A legjobb jegeskávék a hőség ellen I.

2015. 07. 24. 19:41

Nem kell bele ipari hulladék, csak egy jó kávé és jég – ezek a legjobb, házilag is elkészíthető jegeskávék.

Keserű kakaós jegeskávé

Alapanyagok – személyenként:

  • 1 presszókávé
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál keserű kakaópor
  • cukor - ízlés szerint
  • a tálaláshoz habtejszín

A kávét lefőzöm, és hagyom kihűlni. A kakaóporból és a tejből egy kis lábosban, alacsony lángon, kevergetve sűrű kakaót főzök, ízlés szerint cukrozom. A kávéhoz öntöm, és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap frissen vert, lágy tejszínhabbal iszom – vagy anélkül.

Caffè shakerato

Alapanyagok:

  • 1 adag presszókávé
  • cukor ízlés szerint
  • jég

A kávét megfőzöm, ha kell, cukrozom, míg meleg. Egy befőttesüveget a háromnegyedéig töltök jéggel. Ráöntöm a kávét, rácsavarom az üveg fedelét, és jó néhány percig rázom. Pohárba öntöm úgy, hogy a jeget a befőttesüvegben hagyom. Azonnal elfogyasztom, mert a hab elillan!