Jump to content

Készíts hideg uborkalevest

2015. 08. 01. 19:02

Ez a joghurtos uborkaleves olyan finom és olyan jólesik nyáron a nagy melegben, hogy nagyobb adagokban főételként is megállja a helyét. Remekül illik hozzá a gyömbérrel pirított garnéla is, ha valamit még ennénk hozzá, de az uborkaleves pitával is nagyon finom.

A hideg uborkaleves hozzávalói:

  • fél kiló uborka
  • fél csokor kapor
  • fél csokor menta
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 500 g zsíros joghurt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Az uborkákat hámozzuk meg és daraboljuk össze. Mossuk meg a fűszernövényeket is, szárítsuk le és aprítsuk fel őket. A leves minden összetevőjét – kivéve egy evőkanálnyi keveréket az aprított fűszerekből – tegyük a turmixgépbe és pürésítsük. Ízesítsük sóval, borssal. 5 percre tegyük a fagyasztóba. Ha kellően lehűlt, fogyaszthatjuk is.