Jump to content

Így készül Jamie Oliver tökéletes forró csokija

2015. 10. 20. 21:11

Ha már úgyis kezd egyre hidegebbre fordulni az idő, nem árt újra átvenni a legfontosabb forró ital receptjét, a forró csokiét. Jamie Oliver pofonegyszerű receptjét mutatjuk, amitől szerinte a mennybe megy az ember.

Hozzávalók 2 személyre

  • 5-6 dl tej
  • 2 ek. jó minőségű kakaópor
  • 1 marék pille
  • cukorcukor

A forró ital elkészítése mindössze 5 percet vesz igénybe. Először tegyük a tejet egy tálba, melegítsük fel, de ne forraljuk. Miközben a tej melegszik, tegyük a cukrot és a kakaóport a bögrékbe. Amint a tej kellőképp felmelegedett, öntsük át egy olyan műanyag flakonba, amiben a tej csak a flaska felét foglalja el. Kell ugyanis a hely ahhoz, hogy a tejet alaposan felrázzuk! Tegyük ezt egy percen keresztül, majd óvatosan – nehogy a gőz megégesse a kezünket – vegyük le a kupakot, és adagoljuk a tejhabot a bögrékbe, majd szórjuk meg pillecukorral a forró csokit!