- 8 dkg Graham liszt, vagy más, sütemény sütéséhez alkalmas tejles kiőrlésű liszt
- 8 dkg finomliszt
- 20 dkg nádcukor, vagy más, nem finomított cukor
- 4 dkg kakaópor, cukormentes
- 1,5 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- 1 nagyobb tojás
- 1,5 dl 1,5%os tej
- 2 teáskanál extra szűz olíva olaj
- 2 teáskanál vanília esszencia
- 2 dl forró feketekávé
- 5 dkg darált dió
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius fokra. Egy mélyebb tepsit fújj be olaj sprayjel. Egy nagy tálban keverd össze a kétféle lisztet, cukrot, kakaóport, sütőport, és a sót. Egy másik tálban a tejet, tojást, olajat és vanília esszenciát keverd össze. Ezt a tojásos keveréket óvatosan keverd hozzá a lisztes mixhez, A keveréket öntsd az előkészített, beolajozott tepsibe. Keverd össze a kávét és a barna cukrot, ezzel locsold meg a tészta tetejét. Szórd meg a dióval. Ne aggódj, a furán néz ki!
30-35 percig süsd, amíg a tészta meg nem emelkedik. Ha letelt az idő, tedd ki hűlni 10 percre. Melegen tálald!
Adagonként 220 kalóriát, 7 g zsírt, 38 g szénhidrátot és 4 g fehérjét tartalmaz.