Recept
- 25 dkg leveles tészta
- 1 tojás
- 25 dkg brokkoli
- 4-5 apró sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 1 kisebb cukkini
- 2-3 ek olívaolaj
- 25 dkg ricotta
- 20 dkg mascarpone
- 3-4 ek frissen reszelt parmezán
- 1 citrom frissen reszelt héja
- 2 ek finomra vágott metélőhagyma
- 2 ek fimomra vágott petrezselyem
- ½ tk só
- ½ tk frissen őrölt bors
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és 2 db hosszú téglalapot vágunk belőle. Széleit 1,5 cm-es sávban villával benyomkodjuk, a maradék felületet sűrűn megszurkáljuk, hogy sütéskor ne emelkedjen fel. A széleit bekenjük a kissé felvert tojással.180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A brokkolit megmossuk, rózsáíra szedjük és falatnyi darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában negyedeljük. Sós, forrásban levő vízbe dobjuk az előkészített brokkolit, sárgarépát és zöldborsót és 2 percig főzzük, amíg élénk színűek lesznek, majd azonnal leszűrjük.
A ricottát és a mascarponét keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a citrom héját. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. A krémet kettéosztjuk és a kihűlt, elősütött tésztára kenjük. Teszünk rá néhány vékonyra szeletelt cukkinit, elrendezzük rajta az előfőzött zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és reszelünk rá egy kevés parmezánt. Visszatesszük a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük.