Ha karácsony és szilveszter, akkor nemcsak pezsgő kerülhet felszolgálásra, hanem bólé is. A slágerital azonban tavaszi, kerti sütés-főzéshez is kiváló ital, amelynek egyik alapanyaga a pezsgő, gyümölcsök. Többféle italt össze lehet vegyíteni, ám a végére szükséges a pezsgővel felönteni, hogy a buborékok elkápráztassák az italt fogyasztókat.
A Margaret Rose olyan ital, amelyhez száraz minőségi pezsgő szükséges, 1 cl Cinzano Dry és 2 cl Campari. Fogj egy pezsgőspoharat és öntsd bele a Cinzanot, valamint a Camparit. Ezután öntsd fel hűtött peszgővel.
A Mimóza olyan gyümölcsös koktél, amelyhez szükséged lesz némi narancslére, narancslikőrre és természetesen pezsgőre. Amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom.
Nemcsak színben, de ízben is igazán gyümölcsöző a kivis pezsgőkoktél, amelynek alapja 2 kivi, 4 dl pezsgő, 2,5 dg porcukor és hogy még zöldebbé tegyük a koktélt, szükségünk lesz 3 csepp zöld ételfestékre. A kivit meg kell szabadítani a héjától, turmixold össze, majd szűrőn passzírozd át, hogy az apró magoktól megszabaduljunk. Ehhez add hozzá a kimért porcukrot és a három csepp ételfestéket. Az alapos összekeverés után öntsd fel pezsgővel és kimérhető poharakba. Kiviszelettel díszítve igazán pompás koktélt kapunk.
(Forrás: gaszrokalandok.hu; Fotó: flickr.com)