Jump to content

Combok pezsgőfürdőben

2015. 12. 11. 17:00

Az ünnep fényét tovább fokozhatja az ízletes ételek tálalása. Pezsgővel való öblítés tehet koronát a menüre. Ám a habzó italt a főétel sütéséhez is felhasználhatod.

A nehéz disznótoros karácsonyi étrendtől merőben eltér a pezsgős csirke, amelyet akármikor tálalhatsz, mert igazi ízkavalkádot biztosít.

Szükséged lesz 6 db csirke felsőcombra, 20 dkg baconszalonnára, 1 fej hagymára és 1 gerezd fokhagymára, 2 paradicsomra, 2 evőkanál olajra, rozmaringra, kakukkfűre, babérlevélre, sóra, borsra, mustárra és 2 dl pezsgőre.

A csirkecombokat mosd át, tisztítsd meg és töröld szárazra, ezután dörzsöld be azokat sóval és borssal. A baconszalonnát süsd ki, majd tedd hozzá a csirkecombokat is. Pirítsd meg a csirkét szép pirosra és szedd ki egy tálra. A baconszalonnához add hozzá a felaprított hagymákat, a paradicsomot is és párold üvegesre. Ehhez megint tedd vissza a combokat és a többi hozzávalóval ízesítsd, azaz add hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet, mustárt. Igény szerint sózhatod is. Szórd meg a tetejét liszttel és most következik a pezsgés, ugyanis fel kell önteni a 2 dl pezsgővel. Fedő alatt párold puhára. A hús puha? A mártás sűrű? Akkor kész a pezsgős csirke, amelyet tálalhatsz salátákkal, rizzsel.

(Forrás: gasztrokalandok.hu; Fotó: flickr.com)