Jump to content

Sütés nélküli pezsgős desszert

2015. 12. 11. 10:00

A pezsgő fogyasztása szinte biztos jele annak, hogy valami jelentőségteljes történt az ember életében, amely lehet egy születésnap, egy ünnep, valamilyen jeles esemény. Miért lehetne csak akkor és úgy pezsgőt fogyasztani? Léteznek olyan ételek, amelyekbe némi kis pezsgőt csempészve csak még ízletesebb falatot kapunk.

Egy ilyen pezsgős finomság a Részeges pezsgőtorta, amelynek neve is mozgalmas, izgalmas, hátha még azt is megtudod, hogy ezt az édességet még csak sütni sem kell.

A pezsgőkrém hozzávalói a következők: 5 dl tejszín, 6 dkg kristálycukor és 8 dkg porcukor, 10 zselatinlap, 2 tojásfehérje, 4 dl minőségi pezsgő. A torta tésztáját a 40 darab babapiskóta fogja szolgáltatni, amelyhez szintén szükség lesz 2 dl pezsgőre és 5 dkg porcukorra.

Egy mélyebb tálat bélelj ki folpackkal, ha ezzel kész vagyunk, akkor a tejszínt szükséges felverni, majd hideg helyre félretesszük, míg a többi hozzávalóval bíbelődünk. A két tojásfehérjét a kristálycukorral habbá kell kikeverni, a zselatinlapokat hideg vízbe kell áztatni. Három evőkanálnyi pezsgőt melegíts fel, majd a kinyomkodott zselatinlapokat oldd fel a pezsgőben, a maradék habos italt és a porcukrot keverd alaposan össze és ehhez lassú adagolással keverjük bele a pezsgős zselatint. Az így kapott masszát ismét alaposan összekeverve krémes habot fogsz kapni, és ehhez óvatosan hozzáadod a tejszínt és a tojáshabot. A könnyű hab már kész van, most következik a piskóta.

Milyen jó, hogy már kész anyagból dolgozunk, és még így is van tennivaló vele. A 2 dl pezsgőt és a porcukrot kavard össze és melegítsd meg, egyenként mártsd bele a babapiskótákat, majd a kibélelt tál aljára sorakoztasd úgy, hogy legalulra a pezsgőkrém kerüljön, amelyet egy sor babapiskóta fog követni. Így folytatod addig, amíg nem marad piskóta és hab sem. A hab legyen a legfelső réteg. Eztán már csak némi hűtésre van szükség, hogy a rétegek kellő mértékben összeálljanak, ugyanis a hűtőből kivéve egy lapos tányérra kell fejére állítani a mély tálat.

(Forrás: gasztrokalandok.hu; Fotó: flickr.com)