Egy ilyen pezsgős finomság a Részeges pezsgőtorta, amelynek neve is mozgalmas, izgalmas, hátha még azt is megtudod, hogy ezt az édességet még csak sütni sem kell.
A pezsgőkrém hozzávalói a következők: 5 dl tejszín, 6 dkg kristálycukor és 8 dkg porcukor, 10 zselatinlap, 2 tojásfehérje, 4 dl minőségi pezsgő. A torta tésztáját a 40 darab babapiskóta fogja szolgáltatni, amelyhez szintén szükség lesz 2 dl pezsgőre és 5 dkg porcukorra.
Egy mélyebb tálat bélelj ki folpackkal, ha ezzel kész vagyunk, akkor a tejszínt szükséges felverni, majd hideg helyre félretesszük, míg a többi hozzávalóval bíbelődünk. A két tojásfehérjét a kristálycukorral habbá kell kikeverni, a zselatinlapokat hideg vízbe kell áztatni. Három evőkanálnyi pezsgőt melegíts fel, majd a kinyomkodott zselatinlapokat oldd fel a pezsgőben, a maradék habos italt és a porcukrot keverd alaposan össze és ehhez lassú adagolással keverjük bele a pezsgős zselatint. Az így kapott masszát ismét alaposan összekeverve krémes habot fogsz kapni, és ehhez óvatosan hozzáadod a tejszínt és a tojáshabot. A könnyű hab már kész van, most következik a piskóta.
Milyen jó, hogy már kész anyagból dolgozunk, és még így is van tennivaló vele. A 2 dl pezsgőt és a porcukrot kavard össze és melegítsd meg, egyenként mártsd bele a babapiskótákat, majd a kibélelt tál aljára sorakoztasd úgy, hogy legalulra a pezsgőkrém kerüljön, amelyet egy sor babapiskóta fog követni. Így folytatod addig, amíg nem marad piskóta és hab sem. A hab legyen a legfelső réteg. Eztán már csak némi hűtésre van szükség, hogy a rétegek kellő mértékben összeálljanak, ugyanis a hűtőből kivéve egy lapos tányérra kell fejére állítani a mély tálat.
(Forrás: gasztrokalandok.hu; Fotó: flickr.com)