Jump to content

Káposzta pezsgővel húsok mellé

2015. 12. 14. 17:00

Aki kicsit szeretné feldobni az ünnepi húsfogyasztást, de a pezsgőről és a zöldségről nem szívesen mondana le, nyugodtan elkészítheti a pezsgős káposztát.


Az étel nevéből ítélve biztosan szükség lesz egy kilogrammnyi fejes káposztára, 4,5 dl száraz pezsgőre, egy kisebb fej vöröshagymára, kis olajra, 2 darab almára, ízlés szerinti sóra, őrölt köménymagra, kristálycukorra.

A káposztát metéltre szükséges felszelni, majd alaposan meg kell sózni. Az olajon történő cukor megpirítása után hozzáadhatjuk a felszelt és apróra vágott hagymát, a köménymagot, majd fedő alatt üvegesre pároljuk. Ha ezzel készen vagyunk, a levétől kicsavart káposztát hozzáadjuk a hagymához, de előtte még azt meglocsoljuk egy evőkanálnyi ecettel. Most kerül bele a meghámozott, metéltre szelt alma is, majd az egészet megpároljuk. Amikor már minden kellő minőségű, akkor önthetjük fel a pezsgővel és még 1-2 percen át pároljuk fedő alatt. Ha kész van, akkor a gázon hagyjuk, a fedőt azonban ne távolítsuk el, hogy az ízek összeérjenek, ne illanjon el. Igazán kiváló kacsa- vagy disznósülhöz.

Jó étvágyat kívánunk!

(Forrás: flickr.com)