Jump to content

Édes variáns

2015. 12. 16. 17:00

Különlegességre, de a maga nemében mégis egyszerűre, megszokottra vágysz? Süss palacsintát, és öblítsd le pezsgővel. Tanácstalan vagy, hogy mi legyen az? Megmondjuk!

Személyenként két darab palacsintára lesz szükséged, amelyeket úgy helyezz egymásra, hogy az egyik félig takarja a másikat. Nem kell sajnálni az almalekvárt, vastagon kend be a palacsintát és a dióval is bánhatsz hasonlóan, szórd meg. Tekerd fel a palacsintát, majd ferdén szeld ketté. Tálalásnál a két fél szeletet helyezd egymás mellé, tetejére szórj diót. Már így nagyon ínycsiklandó, de ha 1 cl rumot két evőkanál mézben elkeversz, és azzal leöntöd, mennyi ízben lesz részed. Az ennél is édesebb szájúak porcukorral is megszórhatják.

És hogy a koronát felrakjuk az édesség oltárán, doux, azaz édes pezsgőt kortyolj mellé. Pompás!

(Forrás: flickr.com)