- 15 dkg dió
- 15 dkg nádcukor
- 2 tojás
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 púpozott mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 púpozott mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1 púpozott mokkáskanál őrölt fehérbors
- 1 púpozott mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 púpozott mokkáskanál őrölt fahéj
- 3 érett, barnuló banán
- 1 tábla csoki
- 15 dkg sima liszt
- 8 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1 csipet só1 csom. sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
A diót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk és félretesszük. Robotgépben fehéredésig keverjük a cukrot a tojással, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vaníliát, és a fűszereket. Gyorsan elkeverünk mindent, beledobjuk a 3 megpucolt puha banánt és addig csapatjuk, amíg a massza homogén lesz.
Alacsony fokozaton dolgozva hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül spatulával a masszához keverjük a durvára aprított, pirított diót is.
A masszát az előkészített formába öntjük és 30-35 percig sütjük. Szúrópróbát végzünk, ha a tészta nem tapad, kivesszük és 10 percig a formában hagyjuk. Ezután kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt.