Jump to content

Immunerősítő italok: gyömbéres grapefruit

2016. 01. 03. 14:47

Új év, új élet. Kezdjük az évet remek immunerősítő italokkal!

A gyömbért megpucoljuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük. A fenyőrügyszirupot a rózsavízzel és a gyömbérrel simára keverjük. A vizet és a grapefruit frissen facsart levét 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres fenyőrügysziruppal, és poharakba töltve azonnal, melegen fogyasztjuk. Fenyőrügyszirup helyett használhatunk valamilyen karakteres ízű mézet – a gesztenyeméz pl. jól passzol a recept többi hozzávalóihoz.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. fenyőrügy szirup
  • 2 tk. rózsavíz
  • 20 g friss gyömbér
  • 1 rózsaszín grapefruit frissen facsart leve
  • 300 ml víz