Hozzávalók:
- 2 érett avokádó
- 1 paradicsom
- 1 salotta hagyma vagy egy fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss koriander
- egy fél lime, vagy citrom leve
- só, bors
- cheddar sajt
- Tortilla lapok
Az avokádókat félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk, húsukat egy tálba kaparjuk. A paradicsomot nagyon apró kockákra vágva hozzáadjuk. A hagymát, a fokhagymát és a friss koriandert szintén finomra vágva adjuk hozzá. Citromlével, sóval, nagyon kevés borssal ízesítjük és egy villa segítségével össszetörjük az egészet, amíg szép krémes, de azért kellően rusztikus állaga nem lesz. Száraz serpenyőben lepirítjuk a tortilla lap egyik felét, megfordítjuk majd megkenjük a guacamoléval. Megszórjuk reszelt cheddar sajttal és addig pirítjuk, amíg szép aranybarna nem lesz.