Hozzávalók:
- 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
- 1 fej karalábé
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál paradicsompüré
- összesen 2 mokkáskanál a következő fűszerkeverékből: oregánó, bazsalikom, fokhagyma, őrölt paprika, rozmaring
- 1 mokkáskanál só
- 25 dkg gluténtól, tejtől és tojástól mentes spagetti tészta
Elkészítése:
- Felszeleteljük a megtisztított zöldségeket, majd az olajon megpirítjuk őket.
- Hozzákeverjük a sertéshúst, és puhára pároljuk.
- Sózzuk, fűszerezzük, belekeverjük a paradicsompürét.
- Amíg a hús párolódik, feltesszük főni a tésztát. A főzővízbe egy kávéskanálnyi olajat teszünk.
- A megfőtt tésztát leszűrjük, előmelegített tányérra tesszük, és a zöldséges húst a tetejére halmozva tálaljuk.