Jump to content

Így készül a tökéletes zöldséges-húsos spagetti

2016. 02. 28. 10:46

Könnyű egytálétel vagy előétel kevés hússal és sok zöldségfélével. Gyorsan elkészül, és nem lehet elrontani.

Hozzávalók:

  • 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
  • 1 fej karalábé
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • összesen 2 mokkáskanál a következő fűszerkeverékből: oregánó, bazsalikom, fokhagyma, őrölt paprika, rozmaring
  • 1 mokkáskanál só
  • 25 dkg gluténtól, tejtől és tojástól mentes spagetti tészta

Elkészítése:

- Felszeleteljük a megtisztított zöldségeket, majd az olajon megpirítjuk őket.

- Hozzákeverjük a sertéshúst, és puhára pároljuk.

- Sózzuk, fűszerezzük, belekeverjük a paradicsompürét.

- Amíg a hús párolódik, feltesszük főni a tésztát. A főzővízbe egy kávéskanálnyi olajat teszünk.

- A megfőtt tésztát leszűrjük, előmelegített tányérra tesszük, és a zöldséges húst a tetejére halmozva tálaljuk.