Jump to content

Így csinálhatsz otthon pilóta kekszet

2016. 05. 09. 15:05

A világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb sütije: világos és barna keksz lapok között csokis töltelék.

Nagyon sok bolti finomságnak el lehet készíteni az otthoni változatát, ami azért jó, mert ha az ember maga csinálja, akkor csak az van benne, amit belerak és semmi más. Jó esetben az otthon készült finomság hasonlít is az eredetihez, de vannak olyan alkalmak, amikor ez maximum a névadásban nyilvánul meg.

Hozzávalók

12,5 dkg cukor
12,5 dkg (kissé megolvasztott) vaj
1 tojás
½ csomag vaníliás cukor
½ csomag sütőpor
26,5 dkg liszt
2 ek tej
+1 ek kakaópor
+ 1 ek liszt
15 dkg vaj megolvasztva (krémhez)
4,5 dkg cukrozatlan kakaópor (krémhez)
12 dkg porcukor (krémhez)

A keksz összes hozzávalóját tegyük a robotgép táljába és keverjük alaposan össze. Szedjük kétfelé a nyers tésztát. Az egyik feléhez adjunk egy evőkanál lisztet, a másikhoz egy evőkanál kakaóport és gyúrjuk bele a tésztákba. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára a hűtőbe.

Melegítsük első a sütőt 180 Celsius fokra. Egy sütőlapot vajazzunk ki vagy béleljük ki sütőpapírral. Nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra a kétféle tésztát és egy sütikiszúróval szaggassunk belőle 4,5 cm-es köröket (vagy olyan formát, amilyet csak szeretnénk... sütipecsétet is használhatunk). Tíz-tizenkét perc alatt süssük ki a kekszeket. Vigyázzunk, mert gyorsan pirul!

Jöhet a krém! Olvasszuk meg (kicsit) a vajat, keverjük hozzá a kakaót és a cukrot. Ragasszunk össze egy-egy kiskanál krémmel egy-egy barna és sárga kekszet és folytassuk, amíg el nem fogy az összes darab.

TIPP: Ha túl hígra sikerülne a krém, tegyük pár percre a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon, utána könnyebb vele dolgozni.