Jump to content

A világ legegyszerűbb csemegéje

2017. 02. 17. 13:32

Nagyon szeretem a párolt gyümölcsöket, annyi mindenre lehet használni őket. Párolt vagy sült húsok mellé kitűnő köret, egy piskóta mellé remek társítás, de tölthetünk vele palacsintát, rétegelhetjük pohárkrémekben, fagylalt kísérője lehet, de ha marad, azt úgyis csak magában kikanalazzuk. Most is egy ilyen recepttel készültem nektek.

Vajon párolt téli körte

Hozzávalók:

  • téli körte
  • vaj
  • barnacukor

Elkészítés:
A körtéket mossuk meg, hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, és kockázzuk fel. A héját ki ne dobjuk, nagyon finom, akár hámozás közben is elrágcsálhatjuk.
Olvasszunk fel kevés vajat. Öntsük rá a körtét, és szórjuk meg barna cukorral. A cukorból kevés kell, a körte önmagában elég édes, a cukortól csupán egy kis aranyló árnyalatot várunk. Forraljuk fel, forgassuk át, hogy a cukor karamellizálódhasson. Mindössze 2-3 percig pároljuk, így a külseje megpuhul, valamennyi vizet veszít, de a belseje lédús és ropogós marad. 
Egy tipp: miután elkészült, szórd meg  barna cukorral. Nagyon jól mutat, és a cukor ropogása külön élvezet.

(Forrás: szem-szajnak.reblog.hu)