A forró csoki alapvető összetevői miatt sokan le kell mondjanak a finom italról. Ám, léteznek alternatívák, amelyekkel senkinek sem kell lemondani róla. Ebben a receptben csak természetes eredetű hozzávalók találhatóak, ezért az ételintoleranciában szenvedők is bátran fogyaszthatják, hiszen laktóz és tejtermékmentes, illetve nem tartalmaz finomított cukrot.
Az otthon készített forró csoki ötvözi magában a természetes összetevők kedély-, és egészségnövelő hatását. Bátran lehet variálni, akár fagyasztott gyümölccsel, vagy egy kis tejszínhabbal is kínálható.
Hozzávalók:
- 8 dl meleg (nem forró) víz, vagy kókusztej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál zselatin por
- 1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
- Az ízfokozásért hozzáadhatsz még:
- 1 teáskanál maca port
- ½ teáskanál kurkuma port
- ½ teáskanál fahéj port
- 1 teáskanál juharszirupot vagy mézet
- ½ teáskanál vanília-kivonatot
Elkészítése:
Az összes hozzávalót öntsük össze egy mixerbe vagy turmixba, és kész is.
Tipp: Az adagok megduplázhatók a nagyobb mennyiség érdekében. Ha sűrűbb és „vastagabb” forró csokit szeretnél készíteni, tegyél bele több vajat vagy kókuszolajat (ezt elég csak hozzákeverni).