Jump to content

A közelgő karácsony margójára: egészséges forró csoki recept

2018. 12. 28. 17:00

A tavasz előszele néhány napja nálunk vendégeskedik már, ám hétvégére ismét téliesre fordul az időjárás, úgyhogy nem árt felkészülni a hideg ellen finom forró csokival. Olyan receptet mutatunk, ami laktózmentes, sőt cukrot sem tartalmaz, mégis finom!

 

A forró csoki alapvető összetevői miatt sokan le kell mondjanak a finom italról. Ám, léteznek alternatívák, amelyekkel senkinek sem kell lemondani róla. Ebben a receptben csak természetes eredetű hozzávalók találhatóak, ezért az ételintoleranciában szenvedők is bátran fogyaszthatják, hiszen laktóz és tejtermékmentes, illetve nem tartalmaz finomított cukrot.

Az otthon készített forró csoki ötvözi magában a természetes összetevők kedély-, és egészségnövelő hatását. Bátran lehet variálni, akár fagyasztott gyümölccsel, vagy egy kis tejszínhabbal is kínálható.

Hozzávalók:

  • 8 dl meleg (nem forró) víz, vagy kókusztej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál zselatin por
  • 1 evőkanál vaj vagy kókuszolaj
  • Az ízfokozásért hozzáadhatsz még:
  • 1 teáskanál maca port
  • ½ teáskanál kurkuma port
  • ½ teáskanál fahéj port
  • 1 teáskanál juharszirupot vagy mézet
  • ½ teáskanál vanília-kivonatot

Elkészítése:

Az összes hozzávalót öntsük össze egy mixerbe vagy turmixba, és kész is.

Tipp: Az adagok megduplázhatók a nagyobb mennyiség érdekében. Ha sűrűbb és „vastagabb” forró csokit szeretnél készíteni, tegyél bele több vajat vagy kókuszolajat (ezt elég csak hozzákeverni).

 

 

(Forrás: gasztrokalandok.co.hu | Kép: pixabay.com)